Praní špinavých peněz se vás týká více, než si myslíte

Praní špinavých peněz se vás týká více, než si myslíte

AML (Anti-money laundering, volně přeloženo jako zákon proti praní špinavých peněz) nově ukládá, aby v neveřejné části sbírky listin byli zapsáni skuteční majitelé společností či svěřenských fondů. Dobrou zprávou je, že do konce roku není tento zápis státem zpoplatněn. Pokud tuto povinnost chcete odložit, počítejte s tím, že od 1. ledna 2019 vás to bude stát tisícovku u každé společnosti.

Zápis se provádí po dodání vyplněného, státem předepsaného formuláře. Aktuálně nejsou za nesplnění této zákonem stanovené podmínky žádné sankce. Neděláme si však iluze a už nyní předpokládáme, že se to brzy změní. Negativní dopad v tuto chvíli mohou pocítit společnosti, které tuto podmínku nesplní a budou se ucházet o veřejné zakázky či dotace. Tam totiž mohou narazit. Běžný občan či firma by měli mít vstup do této neveřejné části sbírky listin zapovězen. Takže si zde reálně počtou zejména soudy, policie a správci daně.  

Chcete-li zákonnou podmínku zápisu do neveřejné sbírky splnit už teď, kontaktujte nás. S právníky se sejdeme za vás a vše potřebné zařídíme. Vy se tak dále můžete věnovat svému podnikání a připravit se na vánoční sezónu nebo si dát svařák s nejbližšími.

Další články

Všechny články